ÎNREGISTRAEA ÎN PORTALUL F-GAS / GESTIONAREA CONTULUI DE UTILIZATOR

Sistemul de reducere treptată a gazelor cu efect de sera și cota, este implementat folosind un registru HFC online (F gas ) operat de Comisia Europeană. Registrul înregistrează cotele HFC alocate titularilor și noilor intrați.

De asemenea, urmărește transferurile de cote efectuate între titularii de cote și autorizațiile de la deținătorii de cote către importatorii de echipamente. 

Toate companiile care dețin cote, companii care furnizează sau primesc HFC scutite (Regulamentul privind gazele F, articolul 15 alineatul (2)) și importatorii de echipamente care plasează echipamente RAC preîncărcate care conțin HFC au obligația legală de a se înregistra în registrul HFC. 

Portalul Fgas este punctul de intrare atât pentru registrul HFC, cât și raportarea anuală a companiei.

Înregistrarea în registru este obligatorie pentru:
1. importatori de echipamente care conțin HFC și
2. toate entitățile care furnizează sau primesc gaze scutite
3. toate companiile care vor trebui să raporteze cu privire la activitățile legate de gazul F în conformitate cu articolul 19, cum ar fi importurile de gaze sau echipamente preîncărcate, producția UE și exportul de gaze, stocuri, distrugere și altele.

Oferim asistenta și indrumare pentru inregistrarea în portalul Fgas și utilizarea registrului HFC. Îți gestionam contul, astfel vei fii întotdeauna la zi cu noutatile aparute, ne asiguram ca depui rapoartele și solicitarile de cota la timp și nu ratezi termenul limita.

Cu ce vă putem ajuta?

Pentru orice informație legată de serviciile noastre, nu ezitați să ne contactați.

Scroll to Top